Choď na obsah Choď na menu

Svätá Brigita, prisľúbenia

4. 4. 2020

SEDEM  OTČENÁŠOV

Božský Spasiteľ zjavil svätej Brigite nasledujúce prisľúbenie: ,,Vedz,že tým, ktorí sa po dvanásť rokov denne pomodlia sedem ráz Otče náš a Raduj sa Bohorodička ku cti mojej prečistej krvi,udelím tieto veľké milosti:

1. Neprídu do očistca.

2. Prijmem ich do počtu mučeníkov tak, akoby vyliali svoju krv za vieru.

3. Trom príbuzným, podľa voľby dotyčného, udelím milosť vytrvania v stave posväcujúcej milosti.

4. Duše jeho príbuzných až do štvrtého pokolenia uchránim od pekla.

5. Budú mesiac pred smrťou upovedomení o jej príchode.

Ak by dotyčný zomrel pred uplynutím týchto dvanástich rokov,aj tak budem považovať podmienky za splnené.“

Pápež Inocent X. potvrdil toto zjavenie a dodal, že duše, ktoré tieto podmienky splnia, každý Veľký piatok vyslobodia jednu dušu z očistca.

        Táto pobožnosť bola schválená Svätou Kongregáciou – Sacro Collegio de propaganda fide, ako i pápežom Klementom XII. K uvedeným siedmim modlitbám Otče náš a Raduj sa Bohorodička možno pridať nasledujúce modlitby:

 

PRED ZAČATÍM POBOŽNOSTI

 

Ó, Ježišu, chcem sa teraz sedem ráz pomodliť Otče náš a Raduj sa Bohorodička v zjednotení s tou láskou,ktorou si túto pobožnosť posvätil a osladil. Prijmi ju z mojich úst do svojho Božského srdca, vylepši a zdokonaľ ju tak,aby pripravila Najsvätejšej Trojici takú česť a radosť,aké si jej Ty pripravil na zemi.Nech sa preleje na Tvoje presväté človečenstvo k oslave Tvojich svätých rán a drahocennej krvi, ktorú si za nás vylial.

 

1. Obriezka

 

Otče náš, Raduj sa Bohorodička

 

Večný Otče,skrze nepoškvrnené ruky Panny Márie a skrze Božské srdce Ježišovo, obetujem Ti hrozné utrpenie Srdca Ježišovho na Olivovej hore,ako i každú kvapku Jeho krvi, ktorou sa potil,za hriechy svojho srdca i za hriechy všetkých ľudí.Prosím Ťa,ochraňuj nás od takých hriechov a rozmnož v nás lásku k Bohu Blížnemu.

 

2. Olivová hora

 

Otče náš, Raduj sa Bohorodička

  

Večný Otče, skrze nepoškvrnené ruky Panny Márie a Božské srdce Ježišovo obetujem Ti hrozné utrpenie Srdca Ježišovho na Olivovej hore,ako i každú kvapku jeho krvi,ktorou sa potil, za hriechy svojho srdca i za hriechy všetkých ľudí. Prosím Ťa, ochraňuj nás od takých hriechov a rozmnož v nás lásku k Bohu a k blížnemu.

 

3. Bičovanie

 

Otče náš, Raduj sa Bohorodička  

 

Večný Otče,skrze nepoškvrnené ruky Panny Márie a Božské srdce Ježišovo obetujem Ti tisíce rán,hrozné bolesti a drahocennú krv,ktorú náš Pán vylial pri bičovaní, za moje hriechy tela a za hriechy všetkých ľudí. Prosím Ťa, ochraňuj nás od takých hriechov a zachovaj našu nevinu.

 

4. Korunovanie tŕním

 

Otče náš, Raduj sa Bohorodička

 

Večný Otče, skrze nepoškvrnené ruky Panny Márie a Božské srdce Ježišovo, obetujem Ti rany, bolesti a drahocennú krv presvätého Ježiša, ktorý bol za nás tŕním korunovaný. Obetujem Ti to za moje hriechy ducha i za hriechy všetkých ľudí. Prosím Ťa,ochraňuj nás od takýchto hriechov a daj nám milosť rozšíriť kráľovstvo Kristovo na zemi.

 

5. Krížová cesta

 

Otče náš, Raduj sa Bohorodička  

 

Večný Otče,skrze nepoškvrnené ruky Panny Márie a Božské srdce Ježišovo obetujem Ti jeho utrpenie na krížovej ceste, najmä jeho svätú ranu na ramene ako zmierenie za moje hriechy a za hriechy všetkých ľudí. Jeho krížová cesta nech je zmierením za naše spriečenia sa proti krížu a proti svätým príkazom, ako i za všetky hriechy nášho jazyka. Zachráň nás od takýchto hriechov a nauč nás milovať Tvoj svätý kríž.

 

6. Ježišovo ukrižovanie

 

Otče náš, Raduj sa Bohorodička  

 

Večný Otče, skrze nepoškvrnené ruky Panny Márie a Božské srdce Ježišovo obetujem Ti tvojho Božského Syna na kríži, jeho ukrižovanie i Jeho pozdvihnutie. Obetujem Ti Jeho rany na rukách i nohách a tri prúdy Jeho presvätej krvi, ktorá sa vyliala za nás. Obetujem Ti Jeho chudobu, Jeho dokonalú poslušnosť, všetky Jeho duševné i telesné utrpenia, Jeho drahocennú smrť a jej nekrvavé obnovenie vo všetkých svätých omšiach na celej zemi ako zmierenie za porušovanie rehoľných pravidiel a sľubov; za zadosťučinenie mojich hriechov a hriechov všetkých ľudí, za chorých a umierajúcich, za Tvojich kňazov i laikov, za úmysly Svätého Otca,za obnovenie kresťanských rodín, za silnú vieru, za našu vlasť, za jednotu národov v Kristovi a v Jeho cirkvi, ako i za kresťanov roztrúsených po svete.

 

7. Prebodnutie kopijou

 

Otče náš, Raduj sa Bohorodička

 

Večný Otče, prosím Ťa, prijmi drahocennú krv a vodu, ktorá vytiekla z rany Božského srdca Ježišovho pre potreby svätej Cirkvi a ako náhradu za zmierenie hriechov celého ľudstva. Bože, buď k nám milostivý a milosrdný. Kristova krv, drahocenný obsah Jeho svätého Srdca, nech zmyje moje viny i viny všetkých ľudí.Voda z boku Kristovho nech mi zmyje tresty za hriechy a nech zhasí plamene očistca pre mňa i pre všetky duše v očistci. Amen.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.