Choď na obsah Choď na menu

Privádzajme deti

do chrámu

 

“Rodičia priniesli dieťa Ježiša do chrámu”.(Lk 2,27)

“Prinášali k nemu deti, aby sa ich dotýkal”.(Mk 10,13)

 

Príklad svätých rodičov Jozefa a Márie, prinášajúcich dieťatko Ježiša do chrámu, i matiek, ktoré privádzali deti k Ježišovi, by mali nasledovať všetci kresťanskí rodičia. V tomto je základ každej dobrej výchovy. Privádzajte Vaše deti do chrámu pravdy a lásky, zasväcujte ich Pánovi, dajte ich do služby Bohu od mladosti, vo vašich modlitbách ich prinášajte ako obetu živému Bohu, oddajte ich celkom do Jeho rúk – a vaše srdce sa nebude strachovať a požehnanie zhora na nich spočinie.

 

Lebo Všemohúci Pán zostáva naveky . Tak isto ako vtedy, keď deti objímal a kládol na ne ruky a požehnával ich, zostáva i dnes takým istým milujúcim otcom.

 

Náš Pán Ježiš Kristus neviditeľne stojí uprostred každej rodiny a čisté detské duše sú mu osobitne blízke. Od rannej mladosti privádzajte Vašich maličkých k  Nemu, na nežnú nivu detského srdca zasievajte semeno Božieho slova. Nech Vaše deti vždy vidia pred sebou nežnú tvár Spasiteľa a zvykajú si prichádzať k Nemu v každej núdzi, v každom smútku.

 

Nedovoľte, aby deti rástli bez pocitu Božej blízkosti. Nech sa cítia vždy pod ochranou Jeho prítomnosti. Tak budú vyzbrojení proti všetkým životným pokušeniam.

 

V súčasnom svete, tak isto ako za pozemského života Pána Ježiša, sa nájdu ľudia, ktorí budú prekážať vo Vašom snažení, priviesť ku Kristovi Vaše deti. V chladnom vetre nevery a ľahostajnosti Vás čakajú prekážky, ale nedajte sa zmiasť, nepodľahnite im, ale vedzte, že vaše deti budú bezpečné iba u Toho, kto povedal: “Nechajte deti prichádzať ku mne a nebráňte im” (Mk 10,14)

 

Blažení rodičia, učitelia a vychovávatelia ktorí, pamätajú na tieto slová, nezakolíšu a privedú k Spasiteľovi to, čo im je najdrahšie - svoje deti. K tomu Vám žehná

o. Ľubomír Novák, farár farnosti Sečovská Polianka

 

 

PIESEŇ: DÁVAJ POZOR

 

/:Dávaj pozor malé oko, čo vidíš:/

Pán sa z neba pozerá, aká je tvoja viera,

dávaj pozor malé oko, čo vidíš!

 

/:Dávaj pozor malé ucho, čo čuješ:/

Pán sa z neba pozerá, aká je tvoja viera,

dávaj pozor malé ucho, čo čuješ!

 

/:Dávaj pozor malý jazyk, čo vravíš:/

Pán sa z neba pozerá, aká je tvoja viera,

dávaj pozor malý jazyk, čo vravíš!

 

/:Dávaj pozor malá ruka, čo robíš:/

Pán sa z neba pozerá, aká je tvoja viera,

dávaj pozor malá ruka, čo robíš!

 

/:Dávaj pozor, malá noha, kam ideš:/

Pán sa z neba pozerá, aká je tvoja viera,

dávaj pozor, malá noha, kam ideš!

 

/:Oko, ucho, jazyk, ruka, noha bdej:/

Pán sa z neba pozerá, aká je tvoja viera,

Oko, ucho, jazyk, ruka, noha bdej!

 

 

Ahojte mladí!

Každý piatok máme stretnutie na fare spolu aby sme mohli prežiť pekné chvíle ako priatelia a kamaráti a nemuseli sa nudiť doma. Nezáleží na tom, kto si ale budeme veľmi radi ak prídeš medzi nás. Určite sa nebudeme spolu nudiť, ba čo viac, verím že zažijeme spolu pekné chvíle s nutelou, chlebíkom, čajíkom a s Ježišom!

Príď medzi nás!

 

Program na Piatok:

18:00 Liturgia

Po liturgii program na fare :)

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.