Choď na obsah Choď na menu

5 podmienok pri výbere dobrého životného partnera

4. 4. 2020

5 podmienok pri výbere dobrého životného partnera

 

1. Skúmaj a spoznaj povahu, charakter, správanie svojho chlapca (dievčaťa), či je naozaj dobrým človekom, alebo to len predstiera.

2. Skúmaj a spoznaj duchovnú zrelosť a duchovný život  svojho chlapca (dievčaťa),  či má  úprimný a vážny vzťah s trojjedinným Bohom,  či má vieru,  nádej, lásku, či je horlivý v modlitbe a vo sviatostiach, a či sa riadi Desatorom Božích príkazov.

3. Skúmaj a spoznaj rodinné zázemie Tvojho chlapca (dievčaťa), či jeho (jej) rodina žije slušne, v porozumení, zodpovednosti a usilovnosti, či tam nie je alkoholizmus, neporiadok, drzosť a neznášanlivosť.

4. Opýtaj sa na názor Tvojich vlastných rodičov, najmä matky, čo si myslia o Tvojom chlapcovi (dievčati), či Ti schvaľujú Tvoju voľbu, alebo vidia nejaký problém. Rodičia vždy chcú dobro svojim vlastným deťom.

5. Počúvaj pozorne aj hlas svojho vlastného svedomia, je to Boží hlas, či Ti aj Tvoj Boh, ktorý Ťa miluje, schvaľuje Tvoju voľbu, alebo Ti cez svedomie dáva nejaké upozornenie. Nestačí počúvať hlas svojho srdca, lebo láska, čo je v ňom môže byť slepá (zamilovanosť). 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.