Choď na obsah Choď na menu

Jehovovi svedkovia

19. 9. 2017

Nebezpečné sekty na Slovensku - Jehovisti

 

Žijeme v dobe, kedy sa mladí ľudia viac obzerajú po duchovne. Stále hľadajú niečo nové. Duchovno ako tradičné náboženstvo ich neoslovuje, lebo je pre nich akosi zložité a dostávajú o ňom len veľmi málo pravdivých informácii.

Hľadajú pre seba to pravé orechové. Chcú chvíľkové záležitosti, zážitky, ktoré majú prísť hneď. Paradoxne mi to často pripomína prechádzku v hypermarkete. Človek niečo hľadá a tak sa prechádza uličkami obchodu a z každého regálu na neho útočia ,,akcie“ mimoriadnych ponúk. Okultizmus, mágia, veštectvo, liečitelia-šarlatáni. V ďaľších regáloch ležia sekty, hnutia, ktoré šteklia uši a snažia sa tváriť ako seriózna cirkev, ale skutočnosť je úplne iná, omnoho vážnejšia a do záhuby vedúca. Keďže už sa o túto tému nejaký čas zaujímam, chcem sa s vami podeliť o niektoré poznatky.
Veľmi nebezpečnou sektou na Slovensku sú Svedkovia Jehovovi, ktorých zvykneme nazývať ,,jehovisti“. Majú svoju stratégiu lanárenia ľudí. Ich obeťami sú často ľudia osamelí, starší atď.
Čo je veľmi nebezpečné pri ich prvom kontakte : snažia sa zakryť svoj odpor ku Katolíckej cirkvi a nemajú problém o sebe vyhlásiť, že aj oni sú vlastne kresťania. Podarujú vám niektorý zo svojich časopisov : Strážna veža (Watch Tower) alebo Prebuďte sa! (Awake).
To je vlastne ich zdroj vedomostí. Slobodné štúdium Biblie je zakázané. Biblia sa študuje len v kontextoch a výlučne podľa návodov uvedených v týchto časopisoch.
Ak neodoláte pri prvom stretnutí, ponúknu Vám akési ,,domáce štúdium biblie“ a vtedy ste už vážnym adeptom ich lanárenia.
Po čase sa vás budú snažiť presvedčiť, že vlastne vy Bibliu vôbec nechápete. Preto vám odporučia najprv študovať materiály ich spoločnosti Jehovu, vďaka ktorým ju neskoršie (keď budete pravým služobníkom Jehovu) určite pochopíte. To je príklad cesty do tejto spoločnosti ľudí, ktorí vyhlasujú, že sú jediným zástupcom Boha Jehovu na zemi. Aj ich učenie, hoci tvrdia, že sa zakladá na Písme Svätom, je úplne zvrátené a bludárske.
Aspoň základné ich tvrdenia, ktoré sa úplne priečia s Bibliou a náukou Katolíckej cirkvi:
- Ježiš Kristus podľa Jehovistov nie je Bohom. Je len stvoreným (nie splodeným!) Božím Synom, ktorý bol pred príchodom na svet údajne archanjelom Michalom a po vzkriesení sa ním stal opäť (!)
- Duch Svätý, tretia Božia osoba podľa učenia svedkov Jehovových nie je osoba. Je to vraj len nejaká sila, ktorou si Boh pomáha.
- Svätá Trojica, teda Trojjediný Svätý Boh je podľa svedkov Jehovu výmysel diabla. Popierajú existenciu Najsvätejšej Trojice a tvrdia, že Boh je len v jednej osobe – Jehova.
- Ježiš Kristus podľa ich učenia neumrel na kríži, ale na kole. Tvrdia, že v pôvodných listoch Svätého písma bolo namiesto kríža napísané kôl. Ku krížu majú priam odpor.
- Pán Ježiš vraj nevstal z mŕtvych, ale Jehova ho opäť (nanovo) stvoril. Pôvodné telo Pána Ježiša vraj Jehova zničil.
- Človek po svojej smrti neexistuje – pretože podľa svedkov Jehovu človek nemá dušu. Preto nejde ani do neba, pekla, či očistca.
- Samotné nebo, peklo aj očistec spoločnosť Jehovu úplne popiera. Podľa nich človek po smrti ide do nejakého spoločného hrobu a tam spokojne odpočíva.
-Tiež popierajú prítomnosť Pána Ježiša v Oltárnej Sviatosti. Podľa nich sa večera Pána slávi len raz do roka, aj to ako spomienka. Tej sa však môžu zúčastniť len niekoľkí starší svedkovia Jehovovi, ktorí do sekty prišli pred rokom 1935.
- Veľkú nepriazeň prechovávajú svedkovia Jehovovi k Panne Márii. Tvrdia, že nebola panna a že mala so svätým Jozefom okrem Pána Ježiša ešte niekoľko detí.
- Popierajú všetky sviatosti (okrem krstu, ktorý je však svojský), neuznávajú kresťanské modlitby (ruženec je vraj diablov výmysel), zavrhujú sochy a obrazy... A samozrejme, svätú všeobecnú apoštolskú Cirkev považujú za bludársku, priam nenávisť chovajú voči zástupcovi Pána Ježiša na zemi – pápežovi.
Toto všetko sa dozviete väčšinou až vtedy, keď sú si istí vaším vstupom do sekty. Nezabúdajte, že sú to horliví ľudia, srdeční a oddaní svojej organizácii, a to tak, že ak niečo vyhlási Ústredie spoločnosti svedkov Jehovu v Brooklyne (miestna časť New Yorku), tak sú povinní tomu veriť, aj keby bol v Biblii pravý opak.
Typické pre svedkov Jehovu pri nábore nových členov je zakrývanie toho, čo sa od vás ako budúceho „otroka” vyžaduje (všetci svedkovia Jehovu sami seba nazývajú otrokmi). Preto na záver ešte niekoľko vecí, ku ktorým sa zaväzujete, ak sa k nim rozhodnete pridať.
1. Zriekate sa nároku na svoj vlastný názor, nesmiete viac slobodne myslieť a hlavne uvažovať, či mať akékoľvek pochybnosti.
2. Nemôžete viac sami čítať Sväté písmo a najmä nad ním meditovať, pretože by vás to mohlo viesť do tmy (toto tvrdí zakladateľ svedkov Jehovových T. Russell).
3. Nebudete môcť sláviť Božie narodenie – Vianoce, ani Veľkú noc, nesmiete si pripomenúť narodeniny ani meniny.
4. Zaväzujete sa rozviazať akékoľvek vzťahy s rodinou, priateľmi
a známymi, pokiaľ nie sú členmi spoločnosti Jehovovej. Nesmiete im ani len pomáhať, hoci by vás nevyhnutne potrebovali.
5. Ak sa vášmu dieťaťu stane úraz a potrebuje transfúziu krvi, tak to nesmiete pripustiť a musíte dieťa nechať radšej zomrieť.
6. Musíte sa denne modliť a túžiť po tom, aby prišla celosvetová katastrofa, pri ktorej Boh zničí celý svet okrem svedkov Jehovových.
7. Boha nesmiete volať Otcom, ale výlučne Jehovom, pretože inak vás nevypočuje. Nesmiete vzdávať akúkoľvek úctu Pánu Ježišovi, pretože podľa svedkov Jehovových nie je Bohom.
Preto je veľmi dôležité mať sa na pozore pred týmto klamstvom. Často sa mnohí, ktorí naleteli takýmto bludom preberú , až keď sú v mlynčeku sekty a len ťažko sa odtiaľ možno dostať. Pre lepšie spoznanie problematiky odporúčam odkazy na svedectvá ľudí, ktorí sa už stretli s praktikami života v ,,jehovistickom raji“

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

achjaj - Trošku bludy píšeme...

20. 1. 2020 3:38

aspoň overíme fakty... polovica tvrdení v článku su klamstvá.... klamať je hriech - Zjavenie 21:8

o. Ľubomír Novák - Re: Trošku bludy píšeme...

20. 1. 2020 11:45

Toto je text Zj 21,8:
"Ale zbabelci, neveriaci, poškvrnení, vrahovia, smilníci, traviči, modloslužobníci a všetci luhári budú mať podiel v jazere horiacom ohňom a sírou; to je tá druhá smrť."
Práve tí zbabelci, neveriaci v Spasiteľa, modloslužobníci a luhári sú Svedkovia Jehovovi.
Ďakujem za Váš príspevok, lepšie slovo o Jehovových svedkoch by sme asi v celej biblii ani nenašli.

Miroslav - Timkovic 9 Analny coitus ‒ hriech Adama a Evy 2017

17. 11. 2019 17:03

https://www.youtube.com/watch?v=UgvNZU4Ggf4

Chcem vediet váš názor na tuto prednášku.

ludovit - bol som jehovov svedok

28. 3. 2019 10:39

bol som jehovov svedok a prisiel som nato ze su oni satani je to skurvena sekta

jozef - kritika

7. 1. 2019 13:57

ako moze byt jehovista ked" vichodil rodinu s deckou
zacal pomer s druhou vidatou zenskou
viplatu neodovzdal cez 8rokov bo zato on robil nie rodina
robi hkera za dobre peniaze
vyhraza zenu
ulapili pri kradeze+dostal zakaz cez hranic za kradez
vi ste vzorom ludstva za tolko hambi.....lutujem vas hudaci hodite jak zobraci z domu do domu a pritom len ostudu robite

pali - Otazka

10. 11. 2018 20:49

No ja verim len sam sebe.Ale otazocka.Preco tak vatikan skryva vsetky zatajene knihy.Preco ziju v prebichu a blahobite ved pokial by mali byt vsetci vo vatikane nositelom bozej pravdy tak robia presny opak.

Autor stránky. - Re: Otazka

10. 11. 2018 22:07

Aké zatajené knihy máte na mysli a aký blahobyt? Bol som veľakrát vo Vatikáne a nevidel som tam žiaden nadmerný luxus. Pošlite mi nejaké fotky z internetu, ktoré boli dôkazom nejakého prehnaného luxusu. Sám pápež býva v pomerne malom byte v Dome svätej Marty.